Jobrettede forløb

En virksomhedspraktik eller ansættelse med løntilskud kan være vejen til dit næste job. Her får du erfaring og udvider dit netværk. Du kan både komme i løntilskud i en offentlig og privat virksomhed.

Virksomhedspraktik

Virksomhedspraktik er et praktikforløb, hvor du i en tidsbegrænset periode arbejder i en privat virksomhed eller i en offentlig organisation. Du får ikke løn, men fortsætter på din ydelse (fx dagpenge/kontanthjælp). Undervejs i din praktikperiode skal du stadig søge det antal job, som du har aftalt med os i jobcentret.

Løntilskud

Når du er ansat i et job med løntilskud, arbejder du i en tidsbegrænset periode i en privat eller offentlig virksomhed. Hvor længe du kan være ansat i et job med løntilskud, afhænger af forskellige parametre, fx om du bliver ansat i et privat eller offentligt løntilskudsjob. I nogle tilfælde kan du være ansat i fire måneder, i særlige tilfælde kan du komme i løntilskud i op til 12 måneder. Du kan blive ansat med løntilskud i en privat eller offentlig virksomhed.

Du kan blive ansat med løntilskud i en privat eller en offentlig virksomhed. Arbejdsgiveren modtager et tilskud til din løn. Forløbet aftales i samarbejde mellem dig, jobcentret og en virksomhed. Hvis du bliver ansat i job med løntilskud, skal du fortsat være tilmeldt som ledig i dit jobcenter.

Du kan med fordel selv kontakte private eller offentlige virksomheder for at høre, om de er interesserede i, at du starter i løntilskud. 

Du kan også bruge jobnet.dk og søge de ledige løntilskudsstillinger, som bliver lagt op:

  1. Gå ind på jobnet.dk
  2. Vælg ”Vis flere søgekriterier” under ”Find job”
  3. Vælg ”Ansættelsesvilkår”
  4. Vælg ”Job med løntilskud”.

Når du har fundet en virksomhed, som du ønsker at blive ansat hos i en løntilskudsstilling, skal du kontakte os. Husk, at vi i jobcentret altid skal godkende løntilskudsjobbet, inden du kan begynde.

Virksomhedspraktik er et praktikforløb, hvor du i en tidsbegrænset periode arbejder i en privat virksomhed eller i en offentlig organisation. Du får ikke løn, men fortsætter på din ydelse (fx dagpenge/kontanthjælp).

Undervejs i din praktikperiode skal du stadig søge det antal job, som du har aftalt med os i jobcentret.

Kontakt dit jobcenter, hvis du vil i virksomhedspraktik.

Hvis du selv har kontakt til en spændende virksomhed
Hvis du har fået at vide af os i jobcentret, at du kan komme i virksomhedspraktik, er du velkommen til selv at lave en aftale med den virksomhed, du ønsker at komme i virksomhedspraktik hos.

Vi i jobcentret skal dog godkende aftalen.

Kontaktinfo

Jobcenter Sorø
Ring til 57 87 60 00 og spørg efter Jobcentret
Åbningstider på rådhuset
  • Man-ons 10-13
  • Tors 10-17
  • Fre 10-13