Derfor har Sorø Erhverv fokus på aktiviteter, der bringer mennesker sammen og skaber mulighed for dialog. Her spiller faglige såvel som sociale netværk en betydelig rolle. Sorø Erhverv afholder store og mindre erhvervsarrangementer med enten faglige emner eller udelukkende for at facilitere, at virksomhederne kan mødes og skabe nye eller styrke deres lokale relationer.
Derudover driver Sorø Erhverv en række erhvervsfaglige netværk som er åbne for alle kommunens virksomheder og selvstændige. Fælles for netværkene er, at de giver plads til både faglige input og til relationer. Netværkene giver også Sorø Erhverv en stærk relation til store såvel som små virksomheder, som er essentiel for at bevare et godt samarbejde med de lokale virksomheder, og ”have fingeren på pulsen” i forhold til hvad der rør sig i kommunen. De netværk, vi driver, er:
Netværk for soloselvstændige
Vores netværk for solo-selvstændige er for virksomheder med op til to ansatte. Netværket består af tre grupper, som er sammensat på tværs af brancher og fag. De mødes én gang om måneden, hvor de skaber relationer og kendskab til hinandens fag og ydelser, uden at der er fokus på direkte salg. Netværket er en tryg ramme, hvor op- og nedture i ens virksomhed kan deles, og hvor man kan forvente god og konstruktiv sparring fra ens netværkskolleger og få svar på spørgsmål, som man ellers kun har sig selv at diskutere med.
Industrinetværk
Netværkets medlemmer arbejder inden for forskellige områder af industrien. Ud over at netværket giver mulighed for at møde andre lokale virksomhedsejere, giver det også mulighed for at få sparring på forskellige problemstillinger. Både problemstillinger som er særligt for industri- og produktionsvirksomheder men i høj grad også problemstillinger, som går på tværs af de fleste større virksomheder. Medlemmerne mødes cirka seks gange om året.
Oplevelsesøkonomisk netværk
Netværket dækker alt inden for oplevelsesøkonomi, detail og turisme. Den oprindelige tanke med netværket var at skabe et netværk for alle lokale aktører i området inden for oplevelsesøkonomi, der kunne styrke samarbejdet på tværs af brancher. Man skal ikke se hinanden som konkurrenter, men derimod kolleger, som man kan lære af og sparre med. Jo bedre vi kender hinanden, desto bedre går det os samlet set. Medlemmerne mødes cirka seks gange årligt.
Elev- og Lærlingenetværk
Lærlingenetværket i Sorø kommune var det første af sin slags i Danmark, da otte virksomhedsejere og ledere i foråret 2017 tog initiativ til at oprette et netværk for lærlinge. Fokus var på tiltrækning af arbejdskraft, at gøre det mere interessant for unge at tage en erhvervsuddannelse, brande firmanavnet over for lærlinge samt skabe sociale aktiviteter for lærlingene på tværs af brancher. Sidenhen har netværket skiftet navn til Sorø Erhverv Elev- og Lærlingenetværk for også at inkludere elever.
Arbejdsgruppen bag netværket består af Sorø Erhverv samt lokale virksomhedsejere og -ledere. Ifølge dem giver netværket dem et godt lokalt kendskab, og de giver deres elever og lærlinge mulighed for at få et godt kendskab til andre brancher og en god relation til måske kommende kolleger på en byggeplads eller i deres arbejdsliv.
Elev- og Lærlingenetværket er en del af Sorø Kommunes skole-virksomhedssamarbejde, som handler om at skabe og pleje relationer mellem skolerne og virksomhederne i kommunen. Lærlinge fra lokale virksomheder stiller desuden op i ”Lærlingeambassadørkorpset”. Her stiller virksomhederne deres lærlinge til rådighed for skolerne, hvor de kommer ud og fortæller skoleeleverne om deres egen vej til valg af erhvervsuddannelse og giver eleverne nogle praktiske øvelser.