Pressemeddelelse

Sorø Kommune begrænser medarbejdernes besøg i Smedeparken

16-04-2024

Grundet forekomsten af asbestfibre i Sorø Boligselskabs afdeling i Smedeparken på Frederiksberg, begrænser Sorø Kommune nu medarbejdernes besøg i bebyggelsen. Kun absolut nødvendige besøg gennemføres ind til videre, og alle kommunale medarbejdere vil bære særlige værnemidler ved besøg i bebyggelsen.

Afledt af forekomsten af asbest i Sorø Boligselskabs afdeling i Smedeparken på Frederiksberg, begrænser Sorø Kommune nu medarbejdernes besøg i bebyggelsen.

”Asbestforekomsten er af en grad, så vi ud fra et forsigtighedsprincip og anbefalinger fra Arbejdstilsynet kun lader vores medarbejdere komme i området iklædt særlige værnemidler fra nu,” udtaler velfærdsdirektør Henrik Juul Kjær.

”Vi er stadig i en afsøgende fase, men indtil vi er klogere, begrænser vi desuden besøgene i bebyggelsen til det mest nødvendige.

Arbejdsmiljølovgivningen og Arbejdstilsynet stiller skrappe krav til arbejdsgiver om, at medarbejdere ikke må komme i bygninger, hvor der er mistanke om asbestfibre. Kommunen har et arbejdsgiveransvar for alle de kommunale medarbejdere, der kommer i Smedeparken. Der er her tale om bl.a. hjemmehjælpere og sygeplejersker. Sorø Kommune stiller en miljøvogn op ved Smedeparken, hvor de medarbejdere, der foretager de nødvendige besøg hos borgerne, kan iklæde og afklæde sig værnemidler.

Bygge- og tilsynsmyndighed

Sorø Kommune er desuden byggemyndighed og har tilsynet med de almene boliger i kommunen. Sorø Kommune er i dialog med bygningsejer Sorø Boligselskab ift., at foreningen får løftet opgaven med at få vejledt lejere samt inddæmmet og oprenset asbestforureningen i området.

Senest opdateret 16-04-2024